پس از ارائه ایده اولیه راه اندازی استارتاپ ، اولین چیزی که شما نیاز دارید «کمینه محصول پذیرفتنی» (MVP) است تا ببینید آیا محصول شما واقعاً در بازار موفق خواهد شد یا خیر
کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) چیست؟
Minimum Viable Product یک تکنیک توسعه محصول است که توسط اریک ریس برای ساخت نسخه اصلی یک محصول رواج یافته است. (MVP) پیش بینی میکند که پذیرندگان اولیه ، برای بهبود بیشتر محصول ، آزمایش و بازخوردی را ارائه دهند. ساخت یک محصول کمینه قابل ارائه مناسب می تواند چندین بار تا پایان به طول بینجامد.
چرا شما نیاز به ساخت MVP برای شرکت های نوپا دارید؟
هر شرکتی با یک مدل اولیه و سپس محصول اساسی خود با ویژگی های محدود شروع میکند. حتی گوگل موتور جستجوی خود را با یک صفحه HTML ساده راه اندازی کرد تا فقط نحوه واکنش کاربرانشان به آن را آزمایش کند. این MVP ها همچنین به شرکت های نوپا اجازه میدهند تا با شناختن مشکلات و ارائه راهکارهای کارآمد و موثر ، مسیر طی شده را درک کنند.
تفاوت کمینه محصول پذیرفتنی و نمونه اولیه
تصور غلط این است که نمونه اولیه طراحی محصول و یا خدمات شما MVP است. نه اینطور نیست!
تفاوت عمده بین کمینه محصول پذیرفتنی و نمونه اولیه این است که MVP نسخه اول محصول واقعی شماست (با ویژگی های محدود) در حالی که طراحی نمونه اولیه فقط اولین پیش نویس از محصول واقعی شما است و پس از آزمایش از بین میرود.
نمودار زیر درک روشنی از تفاوت آنها با هم نشان خواهد داد.
انواع روش های کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) :
در فناوری ، کمینه محصول پذیرفتنی معمول شامل سه روش piecemeal , concierge , wizard of Oz
میشود. همه ی استارتاپ ها روش های مختلفی برای تشکیل نمونه اولیه دارند. در ادامه تفاوتهای واقعی آنها را خواهیم گفت :
تدریجی ( Piecemeal )
تدریجی روشی از ساخت MVP است که در آن محصول از منابع مختلف ساخته میشود. به عنوان مثال ، یک جمع کننده مانند گروپون (Groupon) از فروشگاه های مختلف معاملات را انجام میدهد و آنها را به سیستم عامل خود اضافه میکند که به عنوان یک شرکت وابسته کار میکند و هنگام خرید شخصی کمی کارمزد بدست میآورد. تمام معاملات از قبل در این فروشگاه ها موجود است و گروپون هیچ گاه معامله خود را انجام نداده است. این مدل های MVP برای استارتاپ هایی که میخواهند سریعتر و با کمترین بودجه شروع به کار کنند بسیار مناسب است.
جادوگر شهر اوز ( Wizard of Oz )
Wizard of Oz MVP برای کسانی است که تخصص و زمان لازم برای ساخت یک سیستم اتوماتیک کامل را ندارند. در واقع یک سیستم مصنوعی است که در آن استارتاپ ها تصور میکنند که آنها یک سیستم کاملاً خودکار دارند اما در حقیقت ، آنها از نیروی انسانی برای انجام وظایف استفاده میکنند. این مدل در جامعه استارتاپی مورد ستایش قرار میگیرد زیرا حداقل نشان میدهد که آیا استارتاپ دارای یک مدل تجاری عملی است. زیرا با یک مدل عملی ، سیستم ها بعداً میتوانند خودکار شوند.
کارپرداز ( Concierge )
دقیقاً مانند Wizard of Oz است که یک مدل MVP میسازد اما جایی که Wizard of Oz کار را در پشت سیستم پنهان میکند ، Concierge MVP در آن حالت کاملاً باز است. اجرای موفقیت آمیز مدل کارپرداز مانند استارتاپ ‘Food on the table’ است. گروه پشتیبان هیچ برنامه یا رابط کاربری تحت وب ندارند در عوض با چند آزمایشگر اول مصاحبه
میکنند و از آنها ترجیحات غذایی را میپرسند و سپس یک لیست ماهانه از دستور العمل ها و لیست مواد غذایی برای یک اشتراک کوچک به آنها ارائه داده میشد.
سوالاتی که میتوانید هنگام ساخت کمینه محصول پذیرفتنی از خود بپرسید
در اینجا چک لیست سوالات اساسی میباشد که قبل از ساخت MVP باید از خود بپرسید.
چه مشکلی را حل میکند؟
هر محصولی برای حل یک مشکل خاص ساخته شده است. اگر محصول شما یک مورد را برطرف نمیکند و در نهایت از میان میرود. بهترین راه برای اینکه بفهمید کالایی در بازار زنده میماند ، انجام آزمایش های متعدد است.
بازار هدف آن چیست؟
هر محصولی به بازار هدفمند عرضه میشود. به عنوان مثال ، Snapchat در ابتدا به جهت نوجوانانی که هدف ارسال پیام های ناپدید شونده به یکدیگر داشتند به وجود آمده بود. این مورد همچنین نقطه فروش بی نظیر (USP) بود که باعث شهرت آن شد. بنابراین ، تصمیم گیری از ابتدا برای یک بازار هدف از جنبه های تجاری بسیار مهم است.
Quick Sprout میگوید که در واقع ۴۲٪ از استارتاپ ها به دلیل نداشتن بازار هدف شکست میخورند.
آیا مقیاس پذیر است؟
اصطلاح مقیاس پذیری اصطلاحی دوگانه ای است. سرمایه گذاران خطرپذیر از شما سوال میکنند که آیا محصول شما مقیاس پذیر است یا خیر ، اما مقیاس پذیری در واقع به دو عامل بستگی دارد. بنابراین ، اینها را در لیست خود علامت گذاری کنید تا قبل از ساخت MVP از خود بپرسید.
آیا هزینه ساخت را کاهش میدهید یا با مقیاس گذاری این مورد افزایش مییابد؟ زیرا اگر هزینه افزایش یابد نیازی به مقیاس بندی محصول نیست. این نیز به نوع محصولی که میخواهید به بازار عرضه کنید بستگی دارد. اگر یک برنامه موبایل یا مقیاس گذاری دستگاه اینترنت اشیاء باشد ؛ فقط به اضافه شدن چند سرور دیگر نیاز دارد تا همه داده ها به آسانی مدیریت شوند. اما اگر یک فروشگاه تجارت الکترونیکی باشد ؛ وقتی مقیاس میگیرید با فرض اینکه اگر یک انبار جدید اضافه کنید ؛ هزینه مدیریت آن نیز افزایش مییابد.
در اینجا نمایشی خطی از هر دو نوع مقیاس گذاری در یک کسب و کار نوپا آورده شده است.
نمودار تصویری از مقیاس پذیری یک شرکت مبتنی بر سرویس هزینه و بازگشت سرمایه است که هر دو موازی باقی میمانند.
نمودار تصویری از مقیاس پذیری یک شرکت مبتنی بر محصول که هزینه به تدریج کاهش مییابد.
آیا طراحی تجربهی کاربری(UX) به خوبی طراحی شده است؟
سادگی نهایت پیچیدگی است. بنابراین ، محصول خود را ساده نگه دارید. از ابتدا نگران طراحی تجربهی کاربری نباشید. فقط مطمئن شوید که قابل فهم است ؛ بنابراین کاربر میتواند از ابتدا تا نقطه مورد نظر را به راحتی طی کند. یک روش بهتر برای رسیدن به آن ابتدا انجام آزمایش از گروه خود و سپس توسط آزمایش کنندگان ثانویه است.
عواملی که باید هنگام ساخت Mvp استارتاپ به خاطر داشته باشید
در اینجا مواردی از عواملی وجود دارد که برای ساخت موفقیت آمیز کمینه محصول پذیرفتنی باید به آنها توجه کنید.
معیارهای موفقیت خود را شناسایی کنید
این ممکن است واضح به نظر برسد ، اما اکثر مدیران عامل معیارهای موفقیت آمیزی را تعیین نکرده اند.
در واقع موفقیت برای یک استارتاپ به چه معناست؟
آن را در قالبی قابل شمارش تعریف کنید تا بتوانید بازگشت سرمایه را محاسبه کنید. یک هدف بلند مدت داشته باشید؛ زیرا یک بار تمام مراحل MVP را طی میکنید.
از خود بپرسید: چرا من MVP را میسازم؟ مدل کسب و کار من چیست؟
اگر در حال ساخت برنامه هستید. معیار موفقیت باید این باشد که حداقل ۱۰۰۰ کاربر پرداختی تا پایان سال داشته باشید.
هدف نهایی کاربر را تعیین کنید
بیایید فرض کنیم شما در حال ساخت یک برنامه ویرایش عکس هستید. کاربران میخواهند با استفاده از فیلترها عکس را ویرایش کنند. اکنون نقشه کاربر را از A به Z ترسیم کنید تا درک کنید که چگونه تعامل جریان دارد. این به شما کمک میکند تا بدانید کاربر چند قدم بر می دارد و چگونه می توانید آنها را به حداقل برسانید ، بنابراین ارزش بیشتری میدهید و کارها را اولویت بندی میکنید.
به تمام نکات درد و رنج پاسخ دهید
تنها دلیلی که شما در حال انجام این همه تلاش هستید این است که میخواهید مشکل خطای کاربران را حل کنید و سپس یک تجارت پایدار پیرامون آن ایجاد کنید.
بنابراین ، در هنگام ایجاد طرح ، به طور واضح به تمام نقاط درد و رنج پاسخ دهید و سپس MVP استارتاپ خود را در اطراف آن شکل دهید.
ویژگی های کمینه محصول پذیرفتنی را در اولویت قرار دهید
MVP محصول نهایی نیست که شما به بازار عرضه خواهید کرد. بنابراین ، روی افزودن همه چیز به آن تمرکز نکنید. فقط با ویژگی های اساسی شروع کنید که محصول بدون آنها کار نمیکند. فقط سعی کنید به نقاط درد و رنج پاسخ دهید و یک MVP غنی از ویژگی ها آماده داشته باشید.
اگر محصول شما ساده به نظر میرسد اما مشکل را برطرف میکند ، به دنبال آن باشید.
بعد از ساخت MVP چه اتفاقی میافتد؟
اکنون که MVP استارتاپ خود را ایجاد کرده اید ، برای بازاریابی محصول خود بدون شکست چه کاری باید انجام دهید؟
پاسخ این است که MVP استارتاپ خود را آزمایش کنید! ایده کسب و کار خود را معتبر ارزیابی کنید تا درک کنید که آیا ایده مورد نیاز راه اندازی را برآورده و هدف وجود آن را حل میکند. برای دانستن این موضوع ، بازخوردها را جمع آوری کنید و ببینید آیا قابل اندازه گیری است. زیرا اگر محصول نتواند مقیاس بندی شود ، برای مشتری بزرگتر مناسب نخواهد بود.
شما همچنین باید بازاری برای محصول خود پیدا کنید تا بتواند از MVP به کمینه محصول قابل فروش (MMP) بدون مشکل تغییر کند.
روشهای تست MVP استارتاپ
در اینجا چند روش ساده برای آزمایش ایده محصول خود در بازار و دریافت داده های قابل اعتماد برای درک میزان نیاز به تغییر بیشتر آن وجود دارد.
۱- بازخورد بخواهید
دریافت بازخورد برای محصول تازه کار شما ضروری است. این به شما کمک میکند تا دریابید که مشتریان چگونه محصول شما را درک میکنند. برای دریافت بازخورد دو راه وجود دارد ، یا بازخورد را از چند نفر منتخب مورد نظر خود بگیرید که به آن تست آلفا نیز میگویند. راه دوم دریافت بازخورد از افراد واقعی است.
مت وارچولینسکی مدیرارشد اجرایی در brainhub.eu چندین روش عالی برای یافتن افرادی که مایل به ارائه بازخورد هستند فراهم کرده است. او میگوید فقط در خیابان ها بیرون بروید و در مورد محصول خود با مردم صحبت کنید. همچنین میتوانید آنها را در توییتر و فیس بوک پیدا کنید و از آنها بپرسید آیا علاقه مند به آزمایش محصول شما هستند. همچنین میتوانید در امتحان محصول خود در آینده تخفیف هایی را به آنها ارائه دهید.
علاوه بر این ، در مورد محصول خود در وب سایت های رسانه های اجتماعی مطلب ارسال کنید تا زودتر مورد توجه و بازخورد قرار بگیرید.
۲- محصول خود را به بازدید کنندگان نشان دهید
شما همچنین میتوانید ایده MVP استارتاپ خود را با نمایش مستقیم محصول به بازدیدکنندگان آزمایش کنید. این کار را با افزودن صفحه فرود به وب سایت خود انجام دهید. با زبان مشتری احتمالی خود صحبت کنید تا آنها بدانند این نوع کالا چیست.
برای آزمایش محصول صفحات فرود میتوانند مورد استفاده قرار گیرند زیرا داده های مربوطه را فراهم میکنند که بنیانگذاران به دنبال بهتر شدن راه اندازی استارتاپ هستند.
نکته: برای درک رفتار کاربر هنگام آزمایش محصول ، نقشه های حرارتی را به وب سایت خود اضافه کنید.
۳- آزمون A / B
یک مشکل اساسی که استارتاپ ها با آن روبرو هستند این است که تصور میکنند محصولی را که ایجاد کرده اند برای مشتریانشان مناسب است. دلیل؟ فرضیات میتوانند اشتباه باشند.
اگرچه ایجاد محصولی که ارزش آن را فراهم کند بسیار عالی است اما برای تأمین جذابیت آن ، شرکت های نوپا مجبورند برند را جذاب کنند. این تنها با آزمایش طرح های مختلف امکان پذیر است.
۴- بازاریابی عملکرد
هنگامی که محصولی را راه اندازی میکنید ، اولین چیزی که میخواهید این است که کاربران را وادار به آزمایش آن کنید تا دست اول بفهمید که آیا این محصول قرار است موفقیت کسب کند یا خیر. بازاریابی عملکرد به شما امکان
میدهد که این کار را انجام دهید. به جای اینکه ماه ها منتظر شوید تا محصولات خود را در موتورهای جستجو رتبه بندی کنید ، میتوانید مستقیماً به موتورهای جستجو و وب سایت های رسانه های اجتماعی مبلغی را پرداخت کنید تا کاربران بتوانند محصولات را آزمایش کنند.
Nanxi Liu از Enplug در وبلاگ خود ReadWrite.com میگوید ، شما حتی میتوانید از فرم ها استفاده کنید تا کاربران بتوانند جزئیات خاصی در مورد وب سایت شما ارائه دهند. مانند اینکه ، بدترین چیزها و بهترین چیزها چیست و چه موارد جدیدی باید اضافه شود.
۵- سایت های جمع آوری کمک مالی
آیا میدانید چرا سایت های سرمایه گذاری جمعی مانند Kickstarter و Indiegogo شروع به کار کردند؟ زیرا شرکت های نوپا از آنها برای آزمایش محصولاتشان استفاده میکنند. فقط کافی است از هر محصول برجسته موجود در این وب سایت ها دیدن کنید و خواهید دید که افراد زیادی آماده اند تا مبلغ کالاهایی را که هنوز آزاد نشده ، بپردازند.
اگر محصول سخت افزاری دارید و میخواهید امکان سنجی آن را انجام دهید. یک فیلم توضیحاتی تهیه کنید و به سرمایه گذاران اجازه دهید که تصمیم بگیرند که آیا محصول شما ارزش بازاریابی را دارد.
۶- فیلم توضیح دهنده
به گفته Dream Grow ، بیش از ۸۰ درصد مشاغل اعتقاد دارند که داشتن یک فیلم ویدیویی میتواند باعث افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI) آنها شود. با در دسترس بودن وب سایت هایی مانند Youtube ، Dailymotion و چندین وب سایت دیگر ، انتشار ویدیوی شما مشکلی ندارد. در واقع ، برای استارتاپ ها ، داشتن یک فیلم توضیح دهنده در صفحه فرود ، در صفحات شبکه های اجتماعی و در سایت های تأمین مالی جمعی میتواند به تقویت روند آزمایش محصول کمک کند.
۷- صفحات را پیش از سفارش ارائه دهید
پیش سفارش محصولات ایده خوبی برای اعتبارسنجی محصول استارتاپ شما است. شما میتوانید یک صفحه فرود را با یک ویدیوی توضیحی در وب سایت خود تنظیم کنید و آن صفحه را از طریق فیس بوک یا گوگل ارتقا دهید تا از کاربران بازخورد فوری دریافت کنید.
عینک بازی واقعیت مجازی Oculus Rift نیز از طریق یک صفحه پیش خرید توسط فیس بوک راه اندازی شد. این امکان را به شرکت داد تا علاقه کاربران به این محصول را درک کند. صفحات پیش سفارش مشابه سرمایه گذاری جمعی است ، اما شما به جای اینکه از افراد بخواهید فقط کالای شما را تأمین مالی کنند ، از آنها میخواهید که آن را خریداری کنند.
۸- با وبلاگ ارزش کسب کنید
سرانجام ، چه MVP استارتاپ دیجیتال باشد و چه سخت افزاری ، باید آن را از طریق وبلاگ کاملاً به بازار عرضه کنید. از وبلاگ ها میتوان به روش های مختلفی استفاده کرد ، مانند تبلیغ محصول ، به مشتریان بالقوه اجازه
میدهید نحوه کار را بفهمند یا موارد استفاده از آن را ارائه میدهید.
نتیجه گیری
شما نمیخواهید وقت خود را صرف کار بر روی محصولی کنید که مثمر ثمر نیست ، بنابراین سعی کنید از چندین تکنیک MVP برای آزمایش اینکه آیا این محصول متناسب با نیاز بازار است استفاده کنید.