مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز

مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز

طی چند سال گذشته ، تمایل بیشتری به راه اندازی استارتاپ به وجود آمده است. آنچه بیشتر بنیانگذاران نمی‌دانند این است که فقط درصد کمی از کسب و کارهای در مراحل اولیه قادر به تحقق ایده خود هستند بدون اینکه ابتدا سرمایه خارجی جذب کنند. در واقع ، بیشتر استارتاپ های موفق ، حتی امروزه ، وابستگی زیادی به تأمین مالی در مراحل اولیه دارند. با تزریق سرمایه با توجه به پتانسیل بلند مدت یک کسب و کار ، سرمایه گذاران مقدار مشخصی از سهام را دریافت می‌کنند. این فرآیند تأمین مالی از طریق چندین مرحله تأمین اعتبار سرمایه گذاری انجام می‌شود که در این مقاله به مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز خواهیم پرداخت. این مقاله به شما کمک می‌کند بفهمید هر دوره از سرمایه گذاری چیست ، نوع کسب‌وکارهایی که قادر به شرکت در آن هستند و اینکه می‌توانید چه نوع سرمایه ای را جذب کنید.

ما همچنین به طور خلاصه در مورد روش ها برای جمع آوری سرمایه برای کسب‌وکار شما با استفاده از شرایط تأمین مالی تا حدودی بحث خواهیم کرد. قبل از اینکه به مراحل مختلف بپردازیم ، مهم است که ابتدا چگونگی ساختار فرآیند بودجه و چگونگی صلاحیت کسب‌وکار ها برای آنها بیان شود.

بودجه سرمایه چگونه کار می‌کند؟

هر دوره تأمین مالی از دو گروه تشکیل شده است:

  • موسس های استارتاپ ، که به دنبال جذب سرمایه برای کسب و کار خود هستند.
  • سرمایه گذاران ، که از کارآفرینان حمایت می‌کنند و امیدوارند از سرمایه گذاری های خود سود کسب کنند.

بنیانگذاران در ازای دریافت سرمایه ، ارزش سهام (مالکیت جزئی شرکت خود) را پیشنهاد می‌دهند. در صورت رشد کسب و کار ، ارزش سهامی که سرمایه گذاران دارند نیز افزایش خواهد یافت. این نوع اختصاص بودجه باعث می‌شود تا نه تنها کمک مالی ارائه دهند بلکه درگیر پیشرفت کسب و کار نیز باشند.

قبل از اینکه یک شرکت نوپا بتواند در یک مرحله تأمین بودجه شرکت کند ، تحلیلگران واجد شرایط چندین فاکتور مختلف (مدیریت ، سابقه ، اندازه بازار ، خطرات صنعت و …) را برای تعیین ارزیابی آن بررسی می‌کنند.

  • مرحله ارزیابی و رشد یک کسب و کار نوپا ، سرمایه گذاری مورد نیاز برای دریافت و درصد حقوق صاحبان سهام را که ارزش آن را منعکس می‌کند ، تعیین می‌کند.
  • ارزیابی یک کسب و کار همچنین بر انتخاب سرمایه گذاران برای شرکت در دوره های مختلف سرمایه گذاری تأثیر می‌گذارد.

مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز

اکنون که درک بهتری از روند کار دارید ، وقت آن است که تمام مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز را بررسی کنید.

بودجه قبل از بذر

اولین مرحله تأمین اعتبار که اغلب به عنوان بخش رسمی از روند تأمین مالی در نظر گرفته نمی‌شود. این مرحله تأمین مالی که معمولاً به عنوان دوره “قبل از بذر” شناخته می‌شود ، در مرحله ایده پردازی شرکت انجام می‌شود. یعنی زمان بین تبدیل ایده جاه طلبانه به یک محصول قابل استفاده.

دلیل اینکه بودجه قبل از بذر اغلب بعنوان دوره تأمین مالی دیده نمی‌شود این است که ، در بیشتر موارد ، سرمایه از خود بنیانگذاران و همچنین اعضای خانواده و دوستان نزدیک آنها تأمین می‌شود. به همین دلیل معمولاً سهام در معرض واگذاری نیست و سرمایه ای که آنها موفق به جمع آوری آن می‌شوند در مقایسه با دوره های بعدی ناچیز است.

بودجه بذر

مرحله دوم ، که به عنوان بودجه بذر شناخته می‌شود ، به طور رسمی اولین و مهمترین دوره سرمایه ای است که یک شرکت نوپا درگیر آن می‌شود. برای برخی از استارتاپ ها ، این تنها سرمایه گذاری است که آنها به آن نیاز دارند و آنها هرگز تا زمان خروج خود به دوره های مالی اضافی ادامه نمی‌دهند.

نام “بذر” نیز تصادفی نیست. در واقع ، این یک قیاس عالی برای کمک به شما در درک اهمیت این مرحله است. این تقویت مالی اولیه “بذر” است که به رشد کسب و کار کمک می‌کند. با “آبیاری” بذر از طریق درآمد کافی ، یک ایده عالی و یک تیم اختصاصی ، استارتاپ در نهایت به یک “درخت” شکوفا می‌شود.

بودجه بذر در مرحله ایده پردازی یک شرکت زمانی اتفاق می‌افتد که هنوز محصول تولید نشده باشد. منابع مالی برای مراحل اولیه فرآیند ، از جمله تجزیه و تحلیل پتانسیل بازار و تولید MVP محصول استفاده می‌شود . در این مرحله است که بنیانگذاران استارتاپ نیاز دارند تصمیم بگیرند که محصول نهایی آنها چگونه باشد و اینکه مخاطبان آنها چه کسانی هستند.

وقتی صحبت از سرمایه جمع آوری شده در این مرحله می‌شود ، مبالغ می‌تواند متفاوت باشد. دلیل آن این است که بنیانگذاران فقط به دنبال منابع لازم برای تحقق بخشیدن به چشم انداز کسب و کار خود هستند.
توجه: این دوره برای سرمایه گذاران فرشته نیز آزاد است ، که تمایل دارند سرمایه گذاری های با ریسک بالا و بدون سابقه را ترجیح دهند.

خواندن مقاله مرتبط
کمینه محصول پذیرفتنی MVP چیست و چگونه ساخته می‌شود؟

سری A

در حالی که تعداد کمی از سرمایه گذاران خطر پذیر ممکن است مایل به شرکت در دوره بعدی باشند ، اما معمولاً در این مرحله استارتاپ ها گزینه های عرضه سهام را ارائه می‌دهند.

بودجه سری A به شرکت های مرحله رشد کمک می‌کند (با تیم تشکیل شده و جریان درآمد ثابت) برای بهبود محصول خود و رشد کاربری خود سرمایه جمع کنند. همچنین این یک فرصت عالی برای شرکتهایی است که مایلند محصولات خود را در صنایع مختلف گسترش دهند. در این مرحله ، خطر کمتری برای سرمایه گذاران وجود دارد و مشاغل قادر به نشان دادن چگونگی تلاش هایشان برای سود طولانی مدت هستند.

در طول دوره های تأمین مالی سری A ، معمولاً مشاهده می‌شود که تعداد کمی از شرکت های بزرگ سرمایه گذار خطر پذیر هستند. وقتی یک شرکت نوپا با یک سرمایه گذار کلان شریک می‌شود ، معمولاً دریافت پیشنهادات بیشتر از سایر VC ها آسان تر است. سرمایه گذاران فرشته ممکن است در این مرحله هنوز شرکت کنند ، اما مقدار سهام آنها و نفوذ آنها بر روند بسیار کمتر از دوره بذر است.

بودجه سری B

سری B همه چیز در مورد مقیاس پذیری است. شرکت هایی که به این مرحله راه پیدا می‌کنند در مرحله توسعه خود هستند و به دنبال فرصت هایی برای گسترش فعالیت های خود و دسترسی به بازار هستند. در این مرحله ، آنها در حال حاضر دارای یک پایگاه کاربر بزرگ و پتانسیل رشد هستند.

هدف از بودجه سری B کمک به یک شرکت تجاری برای اجرای استراتژی مقیاس گذاری خود است. این بودجه برای ساختن تیمی توانمند اشت و برای هر چه برای تولید یک محصول برنده نیاز دارند ، به کار می‌رود. به همین دلیل ، جدای از هزینه های استعدادیابی ، شرکت های نوپا نیاز به سرمایه گذاری در بازاریابی ، فروش ، توسعه تجارت و پشتیبانی مشتری دارند.

هنگامی که به نوع سرمایه گذاران شرکت کننده در این دوره نگاه می‌کنید ، روند کار بسیار مشابه مراحل قبلی تأمین اعتبار سرمایه گذاری خطرپذیر است (سری A). این دوره توسط گروه کوچکی از بازیگران اصلی هدایت می‌شود ، و پس از آن بسیاری از سرمایه گذاران کوچکتر با تجربه صنعت مربوطه دنبال می‌شوند. تفاوت اصلی در این مرحله این است که شرکت های سرمایه پذیر شرکت کننده در مرحله بعدی تأمین اعتبار بیشتر را تجربه می‌کنند.

سری C

استارتاپ هایی که موفق به دستیابی به بودجه سری C می‌شوند از قبل در صنعت تاسیس شده اند. جذب سرمایه در این مرحله به آنها کمک می‌کند تا محصولات یا خدمات جدیدی ایجاد کرده و فعالیت های خود را در بازارهای بین المللی مقیاس بندی کنند.

مقیاس پذیری ، در این مرحله ، از طریق کسب سایر مشاغل نیز اتفاق می‌افتد. در این حالت ، سرمایه حاصل از طریق بودجه سری C برای خرید استارتاپ رقیب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مرحله ، ریسک سرمایه گذاری کمتر است ، اما بازده بالقوه نیز کاهش می‌یابد. به همین دلیل ، طرفهای خارجی بیشتری وارد فرآیند مدیریت سرمایه گذاری می‌شوند. در این مرحله ، به غیر از سرمایه گذاران خطرپذیر ، می‌بینیم که صندوق ها ، شرکت های خصوصی و همچنین بانک های سرمایه گذاری تلاش می‌کنند سهمی از سهام این کسب و کار را بدست آورند.

بسیاری از شرکتهای نوپا برای افزایش ارزیابی خود قبل از عرضه اولیه (IPO) ، میزگرد دوره بودجه سری C را برگزار می‌کنند.

در بیشتر موارد ، یک شرکت در این مرحله بودجه خارجی خود را به پایان می‌رساند. در برخی موارد ، شرکت ها ممکن است دیگر مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز (سری D ، سری E و …) را میزبانی کنند. این عمدتا به دو دلیل اتفاق می‌افتد:

  • این کسب و کار تازه وارد می‌خواهد ارزیابی خود را قبل از IPO بیشتر افزایش دهد.
  • اهداف تعیین شده در دوره بودجه سری C هنوز محقق نشده است.

به طور کلی ، در آخرین مرحله بودجه باید سرمایه کافی برای گسترش در بازار جهانی فراهم شود.

سایر روش ها و مراحل سرمایه گذاری

به غیر از ۵ مرحله سرمایه گذاری که در بالا به اشتراک گذاشته شده است ، روش های بیشتری وجود دارد که به استارتاپ ها کمک می‌کند سرمایه جمع کنند. به طور خلاصه ، در اینجا برخی از اصطلاحاتی وجود دارد که باید با آنها آشنا شوید:

اگر این کار را تا اینجا انجام داده اید ، اکنون باید بتوانید تفاوت بین مراحل مختلف تأمین سرمایه سرمایه گذاری را درک کنید. به طور کلی ، هر یک از مراحل مورد بحث ما به همان روش اساسی کار می‌کنند. سرمایه گذاران خطر پذیر (VCs) سرمایه مشخصی را در ازای مالکیت جزئی در شرکتی که در آن سرمایه گذاری می‌کنند ، ارائه می‌دهند.

همانطور که گفته شد ، روند و روش های تأمین مالی سرمایه های خطر پذیر نه تنها با افزایش ROI بلکه همچنین کمک به کارآفرینان برای نوآوری با راهنمایی و پشتیبانی اضافی از رهبران صنعت است. تنها از طریق این ترکیب است که استارتاپ ها قادر به رشد و توسعه در طولانی مدت هستند.

چگونه می‌توانم شانس موفقیت خود را در طی فرآیند تأمین سرمایه به حداکثر برسانم؟

یک تصور غلط رایج در مورد مراحل مختلف تأمین مالی سرمایه های خطرپذیر این است که پول فقط به افراد باهوش با ایده های عالی می‌رسد. حقیقت تا حدودی متفاوت است. سرمایه گذاران خطرپذیر عمدتاً در صنایع در حال رشد سرمایه گذاری می‌کنند. چندین نمونه از این موارد وجود دارد. در سال ۱۹۸۰ ، نزدیک به ۲۰٪ از کل سرمایه های خطر پذیر به پروژه های صنعت انرژی اختصاص یافت. امروز ، ما شاهد تخصیص بیشتری از پروژه های فناوری فین تک و بلاکچین هستیم.

همه اینها اهمیت زمان بندی را نشان می‌دهد. برای به حداکثر رساندن شانس موفقیت خود ، باید اطمینان حاصل کنید که محصول شما در صنعت رو به رشد مشکلی فوری را حل کرده است. 

۵ مرحله تأمین اعتبار سرمایه گذاری چیست؟

مراحل سرمایه گذاری خطرپذیر و دریافت بودجه به شرح زیر تقسیم می‌شود:

  • مرحله قبل از بذر – مرحله اول بودجه
  • مرحله بذر – مرحله ۲ بودجه
  • فاز سری A – مرحله ۳ بودجه
  • فاز سری B – مرحله ۴ بودجه
  • فاز سری C – مرحله ۵ بودجه

چه درصد سهام در هر یک از مراحل سرمایه گذاری مخاطره آمیز در معرض واگذاری است؟

درصد حقوق صاحبان سهام در هر یک از مراحل تأمین مالی ، هم در کسب و کار ها و هم در سرمایه گذاران متفاوت است. مقادیر زیر محدوده هایی را که باید مشاهده کنید نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که مراحل اولیه متشکل از مبلغ مالی کمتری است ، معمولاً در ارزش ویژه بالاتر از حد متوسط. این به دلیل ریسکی است که سرمایه گذاران هنگام تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در شرکت شما باید بپذیرند.

  • قبل از بذر – معمولاً هیچ دارایی ندارید زیرا بودجه از خانواده و دوستان تأمین می‌شود.
  • بذر – ۱۰٪ – ۲۰٪ ، گاهی ۲۵٪
  • سری A  ، به طور متوسط ​​۲۵٪
  • سری B  ، به طور متوسط ۱۵​​٪
  • سری C  ، به طور متوسط ​​۱۵٪
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *