“MVP” و “پروتوتایپ (prototype)” هر دو مزایای زیادی برای محصول و کسب و کار شما به همراه دارند ، اما در مقیاس بسته به نوع استفاده شما متفاوت خواهد بود.
این مقاله باعث میشود در مورد این اصطلاحات ، کاربردها و مزایای آنها بیشتر بدانید. شما را با پروتوتایپ نرم افزار آشنا خواهم کرد ، سپس به طور مشابه آنچه را که در مورد MVP است ، توضیح میدهم. همچنین موارد استفاده در هر دو و مزایای آنها را به شما خواهم گفت.
پروتوتایپ (prototype) چیست؟
پروتوتایپ (prototype) یا نمونه اولیه نرم افزار دقیقاً همان چیزی است که شما از نام آن انتظار دارید. این یک نمایش اولیه از یک محصول نرم افزاری است تا امکان اجرای یک ویژگی را نشان دهد.
سطح جزئیات و کاربرد پروتوتایپ یا نمونه اولیه میتواند متفاوت باشد. این میتواند یک طرح سریع روی کاغذ ، نمایش دیجیتالی نحوه عملکرد یک ویژگی واحد یا یک مدل کامل از اپلیکیشن باشد.
پروتوتایپ نرم افزار به عنوان یک روش بسیار ارزشمند برای توسعه دهندگان برای درک نیاز مشتری و همچنین برای نشان دادن آنچه که ارائه میدهند به مشتریان و سرمایه گذاران ، به طور فزاینده ای محبوب شده است.
با این حال ، پروتوتایپ نرم افزار یک محصول مفید نیست ، فقط نمایشی از شکل ظاهری آن است.
به علاوه ، پروتوتایپ ممکن است تفاوت زیادی با محصول نهایی داشته باشد. دلیل این امر این است که نمونه اولیه به منظور جمع آوری داده ها ، نه یک برنامه کامل است.
پس از آزمایش نمونه اولیه و جمع آوری بازخورد ، سپس نرم افزار مراحل بعدی توسعه را طی میکند تا به محصول نهایی ارتقا یابد.
پروتوتایپ چه مزایایی دارد؟
- توسعه دهندگان میتوانند مشخصات مشتری خود را بهتر درک کنند.
- مشتریان و کاربران میتوانند نحوه انتقال ایده هایشان به نرم افزارهای فعال را ببینند.
- مقرون به صرفه است. مشکلات و ناسازگاری ها زودتر پیدا و رفع میشود.
- تعامل کاربر و بازخورد ویژه تر از کاربران در مورد نرم افزار افزایش مییابد.
- کاربران و مشتری ها میتوانند در مورد انتظارات و مشخصات خود دقیق تر باشند که منجر به سفارشی سازی بیشتر نرم افزارها میشود.
استفاده از پروتوتایپ ، به طراحان کمک میکند تا درک بهتری از انتظارات نرم افزار و مشخصات فنی و عملکردی آن داشته باشند. از این طریق ، آنها میتوانند بهترین روشهای اتخاذ شده در فرایند توسعه را برای ایجاد نرم افزار دقیق تر برای نیازهای مشتری درک کنند.
با پروتوتایپ و یا نمونه سازی اولیه از نرم افزار خود ، این فرصت را خواهید داشت که ببینید فراتر از یک ایده مفهومی یا نمودار روی کاغذ ، تصور شما به عنوان یک برنامه کاربردی چگونه خواهد بود.
این همچنین بدان معنی است که کاربران نیز میتوانند با آزمایش آن برای خود و بازخورد بی نظیر شما درباره ایده شما ، طرح ها را نیز ارزیابی کنند.
بنابراین مشتری و کاربر میتوانند ببینند که آیا نرم افزار اولیه با مشخصات آنها متناسب است یا خیر. بعلاوه ، هرگونه سوء تفاهم بین مشتری و توسعه دهنده میتواند در همان اوایل توسعه ، شناسایی و اصلاح شود.
همچنین به این معنی است که کاربر پسند بودن برنامه قابل آزمایش است. هر سرویس یا ویژگی ای که از بین رفته باشد یا گیج کننده باشد ، قابل رفع است.
این مورد برای توسعه دهندگان و مشتریان بسیار مناسب است زیرا ثابت میشود که مقرن به صرفه است زیرا در اوایل توسعه میتوان مشکلی را جستجو و برطرف کرد. در همین حال ، با ایجاد برنامه ای که تجربه بهتری را برای آنها فراهم میکند ، به نفع مشتریان است.
از آنجا که پروتوتایپ یا نمونه اولیه به طور مداوم توسط طراحان کنترل میشود و توسط کاربران آزمایش میشود ، هرگونه ناسازگاری یا مشکلی میتواند خیلی زودتر برطرف شود.
به طور قابل توجهی ، این همچنین بدان معنی است که محصول نهایی بسیار بهبود مییابد و بیشتر با نیازهای مشتری و کاربران آن مطابقت خواهد داشت.
از آنجا که پروتوتایپ یک مدل عملی از نرم افزار است که کاربران میتوانند با آن ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده کنند. همچنین میتوانند بازخورد خاص و بهبود یافته تری در مورد نرم افزار ارائه دهند.
این بدان معنی است که با استفاده از بازخورد ، میتوان محصول نهایی را مطابق با مشخصات و انتظارات کاربران تنظیم کرد و درنهایت یک محصول رضایت بخش تر و کاربرپسندتر را اثبات کرد. نه تنها این مورد ، بلکه درگیری کاربر با این نرم افزار نیز افزایش مییابد ، زیرا استفاده از نمونه اولیه به تعامل کاربر نیاز دارد.
چگونه MVP (کمینه محصول پذیرفتنی) ساخته میشود؟
“کمینه محصول پذیرفتنی” یا به اختصار MVP ، محصولی است که حداقل تعداد توابع یا ویژگی های امکان پذیر ایجاد میکند تا برای کاربران ارزش ایجاد کند. این یک محصول کاملاً کاربردی است که میتواند به بازار عرضه شود.
از نظر توسعه نرم افزار ، این بدان معنی است که یک نرم افزار با قابلیت کافی برای ورود به بازار و جلب رضایت کاربران است. بنابراین ، این یک عمل متعادل سازی بین عملکردهای کافی برای داشتن ویژگی های مورد نظر نرم افزار است ، اما هنوز هم محصول را محدود میکند تا از ویژگی های اضافی جلوگیری کند و توسعه را به حداقل برساند.
در ادامه توضیحات دقیق تری در مورد اینکه MVP چیست و مزایایی که میتواند داشته باشد ، آورده شده است.
MVP نمونه اولیه یا پروتوتایپ نیست. برخی افراد فکر میکنند MVP همان پروتوتایپ است ، که درست نیست.MVP برای تولید یک محصول قابل فروش است ، در حالی که نمونه اولیه آن فقط آزمایش عملکرد و امکان سنجی است.
برای جایگزینی محصول نهایی باید پروتوتایپ آن کنار گذاشته شود ، در حالی که MVP میتواند محصول نهایی باشد و به عنوان پایه ویژگی های آینده نرم افزار باقی خواهد ماند.
بسیاری از برنامه ها با قابلیت های محدود و فقط با ویژگی های کافی برای استفاده از نرم افزار ، قابل انتشار هستند. بعد از ایجاد تغییرات با روزرسانی ها و با بهبود ویژگی های جدید منتشر میشوند.
این یک فرایند قابل مشاهده برای توسعه نرم افزار است. انتقال از مرحله MVP به یک نرم افزار پیشرفته با ویژگی ها و قابلیت های بیشتر ، بعد از به روز رسانی در دسترس کاربران است.
چرا باید از کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) استفاده استفاده کرد؟
استفاده از کمینه محصول پذیزفتنی در حین تولید ، مزایای مشخصی دارد. به طور خلاصه ، این موارد عبارتند از:
- در زمان کوتاه قابل عرضه است. با ایجاد حداقل های ضروری ، میتوانید محصول خود را به سرعت ایجاد کنید و زودتر بازخورد بگیرید.
- مقرون به صرفه است و با استفاده از MVP ، شما مهندسی ، منابع و زمان را محدود میکنید.
- در اسرع وقت میتوانید محصولی را برای آزمایش داشته باشید. و در مورد عملکرد نرم افزار سریع بازخورد جمع کنید.
- با راه اندازی یک محصول زنده با حداقل عملکردهای مناسب ، میتوان یک مرحله MVP را در نمونه سازی نرم افزار آورد. این بدان معنی است که مزایای استفاده از پروتوتایپ (نمونه اولیه نرم افزار) را میتوان با کارایی و سرعت استفاده از MVP ترکیب کرد.
مطمئن باشید کمینه محصول پذیرفتنی به معنای کیفیت پایین نیست. تنها اندازه و پیچیدگی آن محدود است تا بتوانیم نیازهای کاربرن را بهتر بشناسیم و کاربران بتوانند با جزئیات بیشتری درباره محصول بازخورد دهند.
استفاده از Mvp به معنای کاهش زمان و هزینه توسعه است. علاوه بر این ، ایجاد یک MVP از مزایای مشابه prototype برخوردار است. مانند : افزایش تفاهم بین طراحان و مشتریان ، افزایش کاربرپسندی و بازخوردهای زودهنگام کاربر.
در واقع ، جمع آوری داده ها و بازخوردها اصل توسعه کمینه محصول پذیرفتنی است.
اگر به فکر تهیه نرم افزار سفارشی هستید ، باید از پروتوتایپ یا کمینه محصولات پذیرفتنی نیز نهایت استفاده را ببرید تا اطمینان حاصل کنید که راه حل مناسبی تهیه کرده که بهترین نیازهای شما و کاربران را برآورده میکند.