خلاقیت چیست؟
خلاقیت به عنوان توانایی ایجاد چیزی جدید با استفاده از تخیل ، ذهن و تجربیات تعریف شده است. این مورد جدید میتواند ملموس یا ناملموس باشد. به عنوان مثال ، یک سیستم یا فرآیند جدید ، یک نرم افزار جدید برای استفاده افراد ، یک ماشین جدید که از فناوری نوآورانه استفاده میکند و …
گاهی اوقات به مواردی که از طریق خلاقیت ایجاد میشود ، به عنوان “نوآوری” یاد میشود.
چرا خلاق بودن مهم است؟
خلاقیت میتواند در زندگی ، روابط ، تلاش های تجاری و شغلی شما مفید باشد. خلاقیت چیزی فراتر از یک عمل منحصر به فرد است. شیوه ای از زندگی است که همه باید برای آن تلاش کنند.
خلاق بودن به چه معناست؟
خلاقیت میتواند یک مفهوم انتزاعی باشد. وقتی محصول خلاقانه ای مانند یک نوآوری یا فرآیند جدید را میبینیم متوجه میشویم ، اما در واقع خلاقیت چیست؟
بیایید تعریف خلاقیت را تجزیه و تحلیل کنیم و به اجزای آن نگاه کنیم.
۱) تخیل
افراد خلاق اغلب بسیار از قدرت تخیل خود استفاده میکنند.
تخیل به عنوان عمل تولید یا شبیه سازی ایده ها ، احساسات یا اشیاء در ذهن بدون ورود حواس تعریف میشود.
برای اینکه خیال پرداز باشید ، مهم است که در برابر ایده ها باز بمانید ، تمرکز حواس را تمرین کنید و برای کشف علایق خود وقت بگذارید. تخیلی بودن بیشتر حالت روانی است.
با ظهور رسانه های اجتماعی و دنیای دیجیتال ، به راحتی به هر نقطه ای که به آن توجه کنیم ، گرفتار حواس پرتی ها میشویم. به پایین نگاه میکنیم ، صفحه تلفن همراه را در اینستاگرام میبینم ، به سمت راست خود نگاه میکنم و یک تلویزیون را میبینم که در حال پخش اخبار است ، به سمت چپ نگاه میکنیم و صفحه کامپیوتر را میبینم.
شما نمیتوانید خود را به خیال پردازی مجبور کنید ، اما میتوانید قدم هایی برای تقویت جنبه تخیل خود بردارید ، که به نوبه خود خلاقیت شما را تقویت میکند. بیایید به موارد بیشتری از آنها بپردازیم.
۲) کنجکاو بودن
خلاق بودن همچنین نیازمند کنجکاو بودن است. به طور مداوم وضعیت موجود را زیر سوال ببرید تا دریابید که آیا روشهای کارآمدتری برای انجام کار ، تولید محصول یا ارائه خدمات وجود دارد. زیر سوال بردن وضع موجود را میتوان با بیشتر نوآوری های جدید در دنیای مدرن امروزی مشاهده کرد.
این را میتوانید با استارتاپ هایی مشاهده کنید که وضعیت موجود را زیر سوال برده اند تا محصول یا خدماتی مانند AirBnB ، Uber ، Amazon و … را ارائه دهند.
از طریق این کنجکاوی است که میتوان خلاقیت را پرورش داد. با پرتاب سوالات خود به جهان ، به فکر خود ادامه میدهید و میتوانید در نهایت بر اساس دانش و تجربیات موجود ارتباطاتی برقرار کنید که به شما امکان میدهد مشکلی را پیدا کرده و راه حلی خلاقانه ارائه دهید.
۳) تفکر عمیق
خلاق بودن همچنین به معنای تفکر عمیق است.
تأمل در تجربیات گذشته ، اندیشیدن در مورد آنچه موثر بوده و آنچه موثر نبوده است. همچنین تأمل در این شکست ها برای خلاقیت مهم است. همانطور که گفته شد ، خلاقیت از طریق ایجاد ارتباط بین ایده های گذشته ، ذهن شما و تجربیات گذشته تقویت میشود.
اگر تجربیات گذشته ای دارید که اساساً “شکست” بوده اند ، اما وقت نمیگذارید تا به علت شکست “آن” فکر کنید ، نمیتوانید از آن دانش برای تلاش های آینده استفاده کنید. مانند راه حل خلاقانه جدید برای یک مشکل جدید.
رشد ، بخش مهمی از خلاقیت است ، درصورتی که وقت خود را برای تأمل در مورد خود و جهان پیرامون خود اختصاص ندهید ، پتانسیل خلاقیت خود را محدود میکنید.
۴) شجاعت
خلاق بودن همچنین شجاعت داشتن است. همانطور که بعداً به آن خواهیم پرداخت ، خلاق بودن اغلب به معنای پیمودن مسیری است که کمتر آن را پیموده اید یا حتی به طور کلی راهی جدید را طی کرده اید. در شجاعت ، ترس و شکست وجود دارد.
با این اوصاف ، خلاقان میدانند که ایده یا راه حل آنها ممکن است به شکست انجامیده یا پذیرفته نشود ، اما به هر حال به جلو حرکت میکنند.
این توانایی پیش رفتن با وجود خطرات است که به تعریف ذهنیت خلاق کمک میکند.
۵) فکر منطقی
با وجود اینکه میدانند ممکن است شکست بخورند ، خلاقان منطقی هستند و ریسک های حساب شده ای را انجام میدهند.
بین تلاش برای انجام یک هدف یا کار بدون هیچ فرضیه ای تفاوت وجود دارد و اگر مردم انگیزه های شما را زیر سوال بردند ، به سادگی به آنها بگویید که شجاع هستید.
خلاقان میدانند که ممکن است شکست بخورند ، اما ایده ها و مفاهیم آنها بر فرضیه های محکم استوار است.
آنها غالباً با استفاده از اصول اولیه تفکر ، راه حل را برعکس میدانند ، روندی که تا زمان ارسطو مشاهده شد و محبوبیت اخیر ایلان ماسک اینگونه بدست آمد.
این اساساً مفهوم یا ایده شما را که پیچیده به نظر میرسد ، گرفته و به ساده ترین اجزا تقسیم میکند.
مشابه آنچه ما در حال حاضر معنای خلاق بودن را بر اساس تعریف مشخص کردیم.
ویژگیهای افراد دارای خلاقیت چیست؟
ویژگی های مشترک زیادی در بین افراد خلاق وجود دارد .
۱) ریسک پذیری
افراد خلاق اغلب ریسک پذیر هستند. اگر قصد دارید چیز جدیدی ایجاد کنید ، به ویژه اگر به منابعی مانند زمان و پول نیاز داشته باشد ، همیشه ریسک هایی وجود دارد.
۲) در آغوش گرفتن شکست
آنها در کنار ریسک ، شکست را در آغوش میگیرند.
آنها “شکست” را نا امیدی نمیبینند. در عوض آنها “شکست” را رشد و یادگیری میدانند.
آنها میدانند که اگر چیز ارزشمندی را از تجربه یاد بگیرند ، شکستی را متحمل نشده اند.
دوبار زمین خورن ، اما سه بار برخاستن نگرش آنهاست.
۳) طی کردن مسیری که کمتر طی شده است
افراد خلاق اغلب مایل به متفاوت بودن هستند و حتی اغلب متفاوت بودن را میپذیرند.
با این تفاوت که آنها مایلند مسیری را که کمتر طی کرده اند برای ایجاد و کشف مفاهیم و ایده های جدید طی کنند.
۴) فکر منطقی
اگرچه خلاقیت یک مفهوم انتزاعی است ، اما افراد خلاق اغلب منطقی هستند.
بیشتر مفاهیم خلاق مبتنی بر حقایق اساسی هستند که سپس به هم متصل میشوند تا یک ایده خلاق جدید ایجاد کنند.
افراد خلاق راه جدیدی را طی میکنند که قبلاً ندیده اند ، اما میتوانند تجربیاتی را که در این جاده میبینند با جاده های قبلی که قبلاً طی کرده اند را به هم پیوند دهند.
۵) ایمان داشتن به کار خود
افراد خلاق روی نتایج تمرکز نمیکنند ، آنها روی کار تمرکز میکنند.
آنها درک میکنند که خلاقیت تنها با کار کردن کسب میشود.
چگونه میتوان یک فرد خلاق را تشخیص داد؟
افراد خلاق اغلب از خیال پردازی پیروی میکنند و در عین حال ویژگی هایی از جلمه پذیرفتن ریسک ، پذیرفتن شکست ، در پیش گرفتن مسیر کمتر ، منطقی بودن و اعتقاد به کار را نیز دنبال میکنند.
همه ما در قلب خود خلاق هستیم. ما میتوانیم با پذیرش این ویژگی ها ، انرژی خلاق خود را تقویت و تشویق کنیم.
نمونه های خلاقیت چیست؟
ما میتوانیم نمونه های خلاقیت را در دوران مدرن خود با محصولات و خدماتی مانند AirBnB ، Uber ، Google ، Apple و .. مشاهده کنیم.
همه این محصولات و خدمات نوآوری هایی هستند که توسط افراد خلاق ایجاد شده است.
تختخواب و صبحانه + اتصال دیجیتالی مدرن = AirBnB
سرویس اشتراک تاکسی + اتصال دیجیتالی مدرن = Uber
آنها ایده های موجود را در نظر گرفتند ، از ذهن ، تخیل و تجربیات خود برای اتصال این ایده های موجود به مفاهیم جدید برای ایجاد محصول یا خدمات جدید استفاده کردند.
در حالی که این نمونه ها از استارتاپ ها هستند ، نمونه هایی دیگری نیز از خلاقیت در زندگی روزمره ما مشاهده میشود.
خواه سیستم های جدیدی باشند یا فرآیندهایی که ما در زندگی شخصی خود پیاده کرده ایم یا راهی سریعتر برای حل یک فرآیند که به کار گرفته ایم.
خلاقیت در اطراف ما وجود دارد. گاهی اوقات میخواهید در حالی که پایه منطق را حفظ میکنید ، مسیر کمتری را طی کنید. شکست را بپذیرید و بدانید که نوآوری و خلاقیت بدون شکست وجود ندارد.