کارت امتیازی متوازن (BSC) و مزایا و معایب آن

کارت امتیازی متوازن (BSC)

کارت امتیازی متوازن (BSC) مشابه رویکرد OKR است. کارت های امتیازی متوازن یک ابزار مفید برای اندازه گیری عملکرد سازمان بر اساس مجموعه ای از اندازه گیری های تعیین شده است.

کارت امتیازی متوازن در ابتدا توسط دکتر روبرت کاپلان از دانشگاه هاروارد و مشاور مدیریتی ایالات متحده نولان نورتون در اوایل دهه ۹۰ ایجاد شد. آگاهی از این رویکرد در سال ۱۹۹۶ هنگامی که آنها کتاب “کارت امتیازی متوازن” را منتشر کردند به طور گسترده ای گسترش یافت و این روش توسط بسیاری از سازمانهای بزرگ و کوچک به کار گرفته شد.

در این مقاله ،  در مورد کارت امتیازی متوازن ، نحوه عملکرد رویکرد کارت امتیازی متوازن ، مزایا و معایب استفاده از آن و موارد دیگر به شما  توضیح می‌دهیم.

کارت امتیازی متوازن چیست؟

به زبان ساده ، کارت امتیازی متوازن یک سیستم مدیریت استراتژیک کاملاً یکپارچه است. این یک روش اندازه گیری عملکرد در سراسر سازمان برای نظارت بر پیشرفت و تعیین اهداف مناسب است. همچنین یک ابزار بسیار موثر در همسویی اعضای تیم است .

BSC فقط یک کارت امتیازی نیست ، یک روش شناسی است . این کار با شناسایی تعداد کمی از اهداف مالی و غیرمالی مربوط به اولویت های استراتژیک آغاز می‌شود. سپس ، به اقدامات ، تعیین اهداف برای اقدامات و در نهایت ابتکارات نگاه می‌کند. از این رو ، این رویکرد سازمان ها را مجبور می‌کند تا در مورد چگونگی اندازه گیری اهداف فکر کنند. متعاقباً ، آنها می توانند پروژه ها را برای پیشبرد این اهداف شناسایی کنند. در نتیجه ، این رویکرد به جلوگیری از ایجاد پروژه های پرهزینه که هیچ تاثیری بر استراتژی ندارند ، کمک می‌کند .

تمرکز بر اهداف مالی و غیرمالی باعث ایجاد تعادل می شود. این اهداف ، همچنین چشم انداز نامیده می شوند: مالی ، مشتری ، فرایندهای داخلی و ظرفیت سازمانیجک ولش در نقل قول خود از BSC بیان  می‌کند:

 همه چیز در مورد مدیریت کوتاه مدت است ، در حالی که برنامه ها را برای بلند مدت توسعه می‌دهد. شما باید به تعهدات کوتاه مدت عمل کنید ، در حالی که یک استراتژی و چشم انداز بلندمدت را توسعه می دهید و آن را اجرا می کنید. ارائه یک برنامه دوربرد و انجام این کار در کوتاه مدت است.

برای درک رویکرد کارت امتیازی متوازن ، مهم است که درک کنیم که از چهار دیدگاه مجزا به کسب و کار نگاه می‌کند. این دیدگاهها عبارتند از:

مالی

سنجش میزان موفقیت سازمان از نظر مالی که شامل مواردی مانند تعداد فروش ، حاشیه سود و بازگشت سرمایه (ROI) است. اندازه گیری های مالی که مهمترین مورد هستند بر اساس اهداف خاص سازمان متفاوت خواهند بود.

مشتری

نگاه به سازمان از دیدگاه مشتری یا ذینفعان که به مشاغل کمک می‌کند تا بفهمند که با مشتریان خود چه  می‌کنند و تنظیمات لازم را چگونه انجام می‌دهند. برخی از معیارهای اندازه گیری این امر ممکن است تعداد نظرسنجی رضایت مشتری و تماس با خدمات مشتری باشد.

فرآیندهای داخلی

بررسی کارآیی و کیفیت عملکرد سازمان در داخل. در کارت امتیازی متوازن ، این دیدگاه به رهبران سازمان کمک می‌کند تا نحوه عملکرد سیستم ها و فرایندهای داخلی را بررسی کنند که آیا می‌توان چیزی را برای افزایش سودآوری بهبود بخشید یا تغییر داد.

ظرفیت سازمانی

نگاهی به آنچه در عملکرد اهمیت دارد که شامل فناوری مورد استفاده تا فرهنگ کسب و کار گرفته تا سرمایه انسانی و زیرساخت ها است. همه این موارد رهبران کسب و کار را مجبور می‌کند به مواردی نگاه کنند (که اغلب نادیده گرفته می‌شوند) و ارزیابی کنند که چگونه همه آنها تا آنجا که به هدف می‌رسند به کسب و کار خدمت می‌کنند.

 

بر اساس این چهار دیدگاه ، سازمانها باید شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) ، اهدافی را که می‌خواهند به آنها برسند ، ارائه دهند. همچنین معمولاً یک جنبه داده کاوی نیز وجود دارد که در آن سازمان داده های دقیقی را که می‌خواهد ردیابی و گزارش کند ، انتخاب می‌کند.

خواندن مقاله مرتبط
نوآوری اجتماعی (social innovation) چیست و چرا اهمیت دارد؟

مزایا و معایب کارت امتیازی متوازن (BSC)

کارت امتیازی متوازن (BSC)

اکنون که اصول پیرامون BSC را پوشش داده ایم ، بیایید مزایا و معایب استفاده از این روش اندازه گیری عملکرد را برای سازمان خود مرور کنیم.

مزایا:

به طور کلی ، یک کارت امتیازی متوازن به کسب و کارها کمک می‌کند تا بر اندازه گیری عملکرد در بیش از یک حوزه تمرکز کنند. مواردی را در نظر می‌گیرد که گاهی اوقات در یک کسب و کار مانند فرآیندهای داخلی و رضایت فعلی مشتری نادیده گرفته می‌شود. در اینجا برخی از بزرگترین مزایای استفاده از این روش در تجارت شما آورده شده است:

۱) ساختار استراتژی کسب و کار را به ارمغان می‌آورد
بخشهای مختلف در یک سازمان ممکن است روش خود را برای اندازه گیری عملکرد و آنچه که از نظر معیارها مهم می‌دانند ، داشته باشند. با یک کارت امتیازی متوازن ، رهبران و بخشهای مختلف می‌توانند اندازه گیری عملکرد خود را شخصی کنند ، اما همه اینها در یک ساختار مجموعه ای قرار می‌گیرد که در کل سازمان قابل درک است. این مکان مشترکی را برای اندازه گیری موفقیت به همه افراد در کسب و کار می‌دهد.

۲) ارتباط را آسانتر می‌کند
وقتی همه افراد به یک زبان صحبت می‌کنند ، ارتباط بین اعضای تیم و بخش ها آسان تر می‌شود. به عبارت دیگر ، داشتن یک سیستم اندازه گیری عملکرد ساده به این معنی است که راحت تر می‌توان در مورد استراتژی و پیشرفت در سازمان صحبت کرد.

۳) هماهنگی بهتر را تسهیل می‌کند
اعضای سازمان می‌توانند به راحتی اهداف خود را در سطوح مختلف کسب و کار پیوند دهند. تلاش برای درک مسئولیت های همه افراد را حدس می‌زند و تیم ها و بخش ها را تحت یک ساختار همگام می‌کند. این امر همچنین منجر به داشتن تصویری بسیار واضح تر از پروژه ها و ابتکارات می‌شود ، که امیدوارم به زمان برگشت کوتاه تری با نتایج مطلوب تر تبدیل شود.

۴) کارکنان را به اهداف سازمانی متصل می‌کند
یک کارت امتیازی متوازن به کارکنان کمک می‌کند تا “از نظر اهداف” تمرکز خود را بر اهداف سازمان بگذارند. هر یک از کارکنان ممکن است دریابند که این کار به عملکرد خودشان کمک می‌کند در صورتی که بتوانند هدف بزرگتری را در پشت اهدافی که در نظر دارند به آنها برسند ، ببینند. همچنین از مزایای بیشتری برخوردار می‌شوند که به کارکنان در یافتن هدف در سازمان کمک می‌کند ، بنابراین آنها را درگیر کار خود می‌کند.

 

معایب:

در حالی که پیاده سازی سیستم BSC در محل کار شما مزایای زیادی دارد ، موانع احتمالی و معایبی نیز همراه آن وجود دارد.

۱) باید متناسب با سازمان باشد
قرار است یک کارت امتیازی متوازن چارچوبی را برای کار کردن فراهم کند ، با این حال ، همچنان باید برای هر سازمانی که از این سیستم استفاده می‌کند ، سفارشی شود. این می‌تواند زمان زیادی را به خود اختصاص دهد و در حالی که استفاد از نمونه ها مفید هستند ، اما به دلیل نیازهای منحصر به فرد هر کسب و کار نمی‌توان آنها را دقیقاً کپی کرد.

۲) برای موفقیت به رهبری نیاز دارد
برای اینکه سیستم BSC کاملاً موثر باشد ، باید از پایین به بالا تا بالای سازمان پیاده سازی شود. این به معنای دریافت راهنمایی از رهبران است ، که گاهی اوقات می‌تواند دشوار باشد ، چه برسد به منحنی یادگیری که باعث می‌شود کل سازمان از سیستم جدید استفاده کند.

۳) ممکن است پیچیده شود
درک چارچوب کارت های امتیازی متوازن نیاز به زمان و تلاش زیادی برای درک دارد. منابع و مطالعات موردی بی شماری برای یادگیری وجود دارد و به راحتی می‌توانید با روش های مختلف استفاده از این روش درگیر شوید.

خواندن مقاله مرتبط
شتاب دهنده استارتاپ چیست و چگونه کار می‌کند؟

۴) به داده های زیادی نیاز دارد
در بیشتر مواقع کارت های امتیازی متوازن به مدیران و اعضای تیم نیاز دارد تا اطلاعات را گزارش دهند ، که به معنی ثبت اطلاعات است. بسیاری این را دوست ندارند زیرا آن را خسته کننده می‌دانند و همچنین می‌تواند مانع از انجام کارهای مورد نیاز برای رسیدن به اهداف شود.

نتیجه گیری

در حالی که کارت امتیازی متوازن قطعاً یک روش امتحان شده و واقعی با بسیاری از مزایای بالقوه است ، مهم است که نحوه عملکرد کسب و کار خود را در نظر بگیرید و بررسی کنید که آیا سیستم کارت امتیازی متوازن ارزش سرمایه گذاری را دارد یا خیر.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۸ از ۵
از مجموع ۱۴ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *